Vuosien kokemus hankalien terveysonglemien syyn selvittämisestä

 

Olen Maria-Terttu Lindfors, terveysvastaanotto.fi:n perustaja. Koulutukseltani olen

  • sairaanhoitaja
  • terveystieteen maisteri
  • funktionaalisen lääketieteen asiantuntija
  • ravitsemuksen asiantuntija

Takanani on pitkä kokemus vaikuttavasta ja innovatiivsesta hoitotyön kehittämisestä ja toteuttamisesta. Minulla on myös vuosien käytännön kokemus siitä, että oireita voidaan poistaa ja hankaliin terveysongelmiin voidaan vaikuttaa selvittämällä oireiden syy.

Mikä on terveysvastaanotto.fi ja miksi päätin perustaa sen?

 

Terveysvastaanotto.fi välittää ja tuottaa eri tavoin (esimerkiksi asiantuntija podcastein) tietoa terveydestä biokemian, fysiologian ja mikrobiologian näkökulmista.

Aihe on minulle tärkeä monesta eri syystä. Tuorein syy on oma sairastuminen. Aivosumuisena ja koomaväsyneenä oli vaikea päättää, minkä askeleen otan seuraavaksi. Vuoteessani oli aina iso vihko, johon kirjoitin seuraavan tavoittelemani askeleen.

Sairastuttuani hankin tietoa FLT-luennoista sekä kokonaisvaltaisista terveysryhmistä. Kävin myös laboratoriokokeissa, tutkimuksissa ja lääkärin vastaanotoilla. Sain tarvitsemani avun 11. lääkärin avulla. Edellisetkin lääkärit yrittivät auttaa minua parhaansa mukaan ja hoidin itseäni suunnitelman mukaisesti, mutta vointini romahti silti. Minulle ei riittänyt kotihoito (lepääminen, säännölliset ateriat, ravintolisät, akupunktio, lomat jne.), vaan tarvitsin lääkkeen ja myöhemmin vielä toisen lääkkeen ennenkuin toipuminen lähti käyntiin. Nyt olen lääkkeetön, eli toipumisessani jo pitkällä.   

Oikea tieto terveyteen liittyen sekä funktionaalinen lääketiede voivat auttaa myös muita samanlaisissa tilanteissa olevia. Terveysvastaanoton kautta haluan omalta osaltani tarjota ammattitaitoista apua ja tutkittua tietoa niille, jotka eivät vielä ole löytäneet apua oireisiinsa.

Millaista apua terveysvastaanotto.fi tarjoaa?

 

Podcastit

Terveysvastaanotto.fi tuottaa  ilmaisia podcasteja terveyteen tai sairauteen liittyvistä aiheista. Olen haastatellut podcasteihin professori, neurologi Markku Partista, synnytysopin ja naistentautien professori Päivi Poloa, veritautien erikoislääkäri, LTT Tom Wideniusta, Sveitsissä asuvaa kätilö Päivi Tokola-Mayeria ja viimeisenä synnytysopin ja naistentautien erikoislääkäri Annika Tulenheimo-Silfvastia. Nämä aiheet liittyvät raudanpuutteeseen.

Raudanpuute on pääosin erittäin invalidisoiva oire ja aiheuttaa paljon ongelmia kärsijälleen: Yhteiskunnallisesti vaiva on merkittävä, koska noin 25-30% fertiili-ikäisistä naisista kärsii raudanpuutteesta ja tämä aiheuttaa mm. sairaspäiviä.

Yksi haastateltavistani on varatuomari Joni Siikavirta Suomen Potilasvahinko OY:stä. Hän kertoo selväsanaisesti, missä tapauksissa sinun kannattaa hakea rahallista korvausta kärsimistäsi vaivoista ja nk. elämättömästä elämästä. Helposti täytettävä lomake löytyy aiheeseen liittyvän blogin yhteydestä.

Useat kuulijat ovat joutuneet hakemaan kerta toisensa jälkeen apua terveydenhuollosta, saamatta apua. Kuulijaa on tutkittu, mutta ‘arvot ovat viitteissä’, tai ‘ei löytynyt mitään’. Haluan esitellä kuulijoille yksityisiä laboratorioita ja niiden tutkimusrepertuaaria. Nämä laboratoriopalvelut ovat toistaiseksi liian tuntemattomia niin terveydenhuollon henkilöstölle kuin kansalaisillekin. Esittelen podcasteissa MDD terveyspalvelut, PR2YOU:n, ASTRIS -klinikan ja NC eli Nordic Cliniksin.

Blogit

Blogeissa esitellään meneillään olevaan teemaan (nyt raudanpuute) sisältyviä aiheita  ja muun muassa paikkoja, jossa sairas tai toipuva voi levätä ja viettää aikaa.

Verkkokurssit, oppaat sekä muut resurssit

Terveysvastaanotto.fi tarjoaa myös verkkokursseja sekä muita materiaaleja eri teemoihin liittyen. Tällä hetkellä erikoisalueena on raudanpuute, josta on tarjolla sekä sähköinen “Rauta ylös!”-opas että edullinen verkkokurssi. Sivustolta on saatavilla myös maksuton raudanpuutetesti. Sen avulla voit hahmottaa oireesi sen sijaan, että pitäisit niitä vain luonteenpiirteinä.

Kirjautumalla sähköpostilistalleni voit tehdä raudanpuutetestin, ja arvioida, koskeeko raudanpuute mahdollisesti sinua tai läheistäsi.

Sähköinen työkirja raudanpuutteesta: RAUTA YLÖS!

Sähköinen e-työkirja RAUTA YLÖS! mahdollistaa itseopiskelun ja systemaattisen etenemisen raudanpuutetta selvitettäessä tai hoidettaessa.

Verkkokurssi raudanpuutteesta: RAUTA YLÖS!

RAUTA YLÖS! -verkkokurssi mahdollistaa laajan ja syvällisen oppimisen raudanpuute-aiheesta. Verkkokurssin materiaali perustuu Duodecim-, Lääkärilehti- ja muihin tieteellisiin julkaisuihin. Verkkokurssiin sisältyy useita bonuslahjoja. Lue lisää tästä.

 

FLT-valmennus

FLT-valmennus (funktionaalinen lääketiede) auttaa hankalista, pitkään jatkuneista ja myös nk. helpoista oireista kärsiviä ihmisiä. Vastaanotollani käyneillä henkilöillä on ollut mm. suolisto-, kilpirauhas-, raudanpuute-, väsymys-, uni- ja mutta myös muita ongelmia.

Pitkään jatkuneet ongelmat vaativat pidemmän terveydenpalauttamisajan, joskus terveystuloksia tulee jo yhden tapaamiskerran jälkeen.

Vastaanottoni on Helsingissä, mutta voimme tavata verkkovälitteisesti, oletpa sitten missä päin maailmaa tahansa, jos sinulla on netti käytössäsi. FLT-valmennuksesta ja koulutuksestani voit lukea enemmän tästä.

1.5 tuntia kestävä alkukartoitus sisältää erittäin kokonaisvaltaisen keskustelun (asiakkaan oma kertomus, kysymykset, vastaukset), aiempien testien ja tutkimusten analysoinnin ja mahdollisten uusien tutkimusten suosittelun. Saat vuorokauden sisällä etenemissuunnitelman sekä asiantuntijan tuen muutoksen toteuttamiseksi sopimallamme tavalla. Jatkotapaamiset toteutuvat yksilöllisen tilanteen mukaan.

 

Asiakkaan saamat hyödyt  FLT-valmennuksesta:

 

1.  Monioireilusi vähenee ja/tai tervehdyt kokonaisvaltaisen terveydentilan kartoituksen ja hoitosuositusten avulla

2.  Pääset epätietoisuudesta tietoisuuteen – FLT-valmennus  ja siihen liittyvä kartoitus ja tutkimukset, perustuvat häiriötilojen ja toimimattomuuksien selvittelyyn

3.  Saat asiantuntijan tuen muutosten aikaansaamiseksi

4.  Saat FLT:n uusimmat tulokset ja hyödyt käyttöösi, joiden avulla hyvinvointisi lisääntyy ja terveytesi edistyy

 

Terveysvastaanotto.fi –sähköpostilistalta saat arvokasta lisätietoa

Sähköpostilistan kautta lähetän hyödyllistä ja auttavaa tietoa terveydestä, sairaudesta ja siitä, miten ongelmiin voi saada apua. Voit kirjautua sähköpostilistalle tästä

 

Paranemiskokemuksia ja referenssejä

MIKSI OLEN SIIRTYNYT KOKONAISVALTAISEN TERVEYDENHOIDON ASIAKKAAKSI? Voit lukea kokemuksia sairastumisesta tervehtymiseen tästä

 

Ota yhteyttä

 

Jos haluat jutella lisää aiheeseen liittyen tai sinulla on kysymyksiä esimerkiksi valmennuksesta, tavoitat minut sähköpostitse info@terveysvastaanotto.fi tai puhelimitse 0405045154

 

Maria-Terttu Lindfors

Sairaanhoitaja

Terveystieteiden maisteri

FLT-valmentaja

Ravitsemusasiantuntija