Sähköinen työkirja: Rauta ylös!

Epäiletkö itse kärsiväsi raudanpuutteesta tai kärsiikö siitä mahdollisesti joku läheisesi? Työkirjan avulla voit arvioida omaa rauta-tilannettasi kokonaisvaltaisesti ja systemaattisesti ja kiinnittää huomiota terveyttä edistäviin asioihin. Opit esimkerkiksi, että hemoglobiini ei ole riittävä mittauskriteeri arvioitaessa kehon rautatilannetta.

RAUTA YLÖS -työkirja on edullinen ja helppo tapa perehtyä tärkeään aiheeseen. Raudanpuute on piilevänä liian monella, mutta silti vielä liian usein jää tunnistamatta. Työkirjan avulla suuntaat huomiosi tärkeisiin asioihin, opit kokonaisvaltaisen lähestymistavan rauta-asioihin ja näin voit vaikuttaa oman tervehtymisesi tehostamiseen.

Tunnista anemian ja raudanpuutteen oireet, tiedä mitkä laboratoriokokeet ovat merkityksellisiä rautatilanteen selvittämisessä, miten voit itse vaikuttaa rautataseen nostamiseen ja lue lisää luotettavista lääketieteellisistä julkaisuista.

Uudistettu RAUTA YLÖS! verkkokurssi

Verkkokurssissa on 7 modulia, jotka antavat kattavasti lisätietoa esimerkiksi raudanpuutteesta sekä eri anemioista, raudan toiminnasta kehossa sekä raudanpuutteen toteamisesta ja hoidosta.

Verkkokurssi on syvällisempi kattaus niistä asioista, joita esitellään RAUTA YLÖS työkirjassa.

Verkkokurssilla opit tunnistamaan anemian eri muodot, verikokeet, jotka osoittavat kehosi rauta-taseen, miten sinun pitää syödä, jotta rauta imeytyy, miksi rauta ei imeydy, mitä oireita raudanpuutteeseen liittyy, miten raudanpuutetta hoidetaan ja milloin on syytä hakeutua rauta-infuusioon.

Katso lisää uudistetusta Rauta ylös! verkkokurssista kurssin sivuilta.

Haluatko osallistua ilmaiselle minikurssille, joka koskee raudanpuutetta?

 

Liity terveysvastaanotto.fi:n sähköpostilistalle, niin saat ilmaisen sähköpostikurssin, jonka avulla saat helposti käsiisi tärkeimmät vinkit, miten etenet, jos kärsit (mahdollisesti) raudanpuutteesta.  

Minikurssi kestää kolme (3) päivää:

1.    Päivä: tärkeimmät laboratoriokokeet, jotka tarvitaan raudanpuutteen selvittämiseksi

2.    Päivä: lääketieteelliset ja tieteelliset julkaisut, joista löytyy välttämättömin tieto raudanpuutetta hoidettaessa

3.    Päivä: mistä raudanpuute voi johtua?

 

Minikurssille osallistuminen ei velvoita sinua mihinkään. Minikurssille osallistujien kesken arvotaan yksi FLT-valmennus (30 minuuttia, etänä tai livenä).  

Ilmoittaudu raudanpuute – minisähköpostikursssille tästä:

http://eepurl.com/gbo8Z5

Raudanpuute ja raudanpuutetesti

Raudanpuute on pääosin erittäin invalidisoiva oire ja aiheuttaa paljon ongelmia kärsijälleen: Yhteiskunnallisesti vaiva on merkittävä, koska noin 25-30% fertiili-ikäisistä naisista kärsii raudanpuutteesta ja tämä aiheuttaa mm. sairaspäiviä.

Jokainen solu tarvitsee rautaa. Eri soluilla on eri tehtävät ja näin raudanpuute voi aiheuttaa hyvin monenlaisia, erilaisia oireita. Raudanpuutetestin avulla huomaat, kuinka monet oireet voivat liittyä raudanpuutteeseen.

Voisiko Sinun väsymyksesi johtua myös raudanpuutteesta? Usein oireet tulevat hitaasti ja vetämättömyys tulee pistettyä välillä luonteenkin piikkiin. Älä soimaa suotta itseäsi, vaan tiedosta, mitkä oireet voivat kuulua raudanpuutteeseen.

Voit tehdä raudanpuutetestin, jonka avulla kykenet hahmottamaan oman tai läheisesi terveystilanteen ja arvioimaan, onko kyseessä raudanpuute tai anemia. Raudanpuute diagnosoidaan lopulta laboratoriokokeen (S-ferrit tai P-ferrit) avulla. Usein tarvitaan muitakin laboratoriokokeita.

Tee raudanpuutetesti tästä