Rekisteriseloste ja tietosuoja

Seloste on päivitetty viimeksi 4.12.2018

Suomen henkilötietolaki (523/1999),

10 § Sähköisen viestinnän tietosuojalaki (917/2014)

REKISTERIN YLLÄPITÄJÄ

Terveysvastaanotto.fi

Y-tunnus 2918393-9

Äestäjäntie 9B

00390 Helsinki

Rekisterin yhteyshenkilö

Maria-Terttu Lindfors, Äestäjäntie 9B, 00390 Helsinki

info@terveysvastaanotto.fi

Rekisterin nimi ja ylläpidon perusteet

Terveysvastaanotto.fi:n henkilötietolain §19 mukainen asiakasrekisteri sekä Terveysvastaanotto.fi-sähköpostilista. 

Voit lukea tältä sivulta, miten terveysvastaanotto.fi sivustolla kerätään tietoja kävijöistä sekä asiakkaista ja miten näitä tietoja käytetään ja säilytetään.

Tietojen keräämisen tarkoitus

Terveysvastaanotto.fi voi kerätä sivuston kautta tietoa seuraavia tarkoituksia varten:

  • Asiakassuhteen ylläpito, hoitaminen ja kehittäminen
  • Palvelujen toteuttaminen
  • Palvelujen, toimintojen sekä sivuston kehittäminen
  • Markkinatutkimusten toteuttaminen
  • Tuotteiden markkinointi käyttäen Facebookin ja Googlen tarjoamia työkaluja sekä sähköpostimarkkinointia
  • Tietojen tilastointi sekä analysointi

Rekisterin tiedot Terveysvastaanotto.fi saa silloin, kun

  • Otat yhteyttä yhteydenottolomakkeella
  • Tilaat ilmaisia oppaita, podcasteja tai muita materiaaleja ja liityt samalla sähköpostilistalle
  • Ostat erilaisia tuotteita tai palveluita ja liityt samalla sähköpostilistalle
  • Automaattisesti evästeiden kautta selatessasi verkkosivuja (lisää evästeiden käytöstä myöhemmin tässä selosteessa)

Sinusta kerättävät tiedot

Kun käytät Terveysvastaanotto.fi sivustoa, sivustolla voidaan kerätä seuraavia tietoja:

  • Etunimi
  • Sukunimi
  • Sähköpostiosoite
  • Puhelinnumero
  • Sivuston kautta lähettämäsi sähköpostiviesti
  • Sivuston käyttötiedot kuten sivut joilla vierailet, linkkien klikkaukset ja muut vastaavat toiminnot sekä toimintojen ajankohta
  • Lisäksi evästeiden kautta tallentuu automaattisesti tietoa esimerkiksi käyttämästäsi selaimesta, laitteesta sekä sen käyttöjärjestelmän tyyppi

Tietolähteet

Yhteydenottolomakkeet

Kun otat yhteyttä yhteydenottolomakkeella, Terveysvastaanotto.fi saa yhteydenpitoa varten antamasi tiedot, kuten nimesi, sähköpostisosoitteesi ja puhelinnumerosi.

Evästeet sekä vastaavat tekniikat

Sivustolla käytetään ’cookieita’ eli evästeitä. Ne parantavat asiointiasi verkkosivuilla ja keräävät tietoa kävijöistä ja käyntimääristä. Ole hyvä, ja tutustu paremmin evästeisiin myöhemmin tässä tietosuojalausekkeessa.

Kun selaat verkkosivustoa, tallentuu automaattisesti selaamiseen käyttämäsi laitteen IP-osoitteen, käyttämäsi internet-selain ja käyttämäsi laitteen käyttöjärjestelmän tyyppi. Nämä tiedot auttavat meitä parantamaan sivustomme käytettävyyttä. Sivustolla voidaan käyttää myös muita evästeitä vastaavia tekniikoita.

Sähköpostilista

Mikäli liityt sähköpostilistalle, lähetän sinulle sähköposteja, jotka koskevat yritykseni toimintaa, sen tarjoamia palveluita ja uusia myytäviä tuotteita.

Voit koska vain poistua postituslistaltamme. Mahdollisuus tähän on  saapuneiden sähköpostien yhteydessä (linkki on joko englanninkielinen unsubscribe tai suomenkielinen poistu listalta) tai ottamalla yhteyttä tämän tietosuojalausekkeen ylläpitäjään kirjallisesti.

Kommentit

Kun sivuston käyttäjät jättävät kommentteja sivustolle, keräämme kommenttilomakkeessa olevat tiedot, sekä käyttäjän IP-osoitteen ja selaimen versiotiedot roskaviestien tunnistamisen helpottamiseksi.

Kun vierailijat jättävät kommentin tälle sivustolle keräämme tiedon, joka on näkyvissä kommentointikentissä, IP-osoitteen sekä selaimen versioon liittyvät tiedot. Sähköpostiosoitteesta luotu anonymisoitu hajautustieto (hash) voidaan lähettää Gravatar-palveluun, jotta tiedetään onko kommentoija palvelun käyttäjä. Gravatar-palvelun tietosuojaseloste löytyy osoitteesta https://automattic.com/privacy/.

Muilta sivustoilta upotettu sisältö

Tämän sivuston artikkelit ja sivut voivat sisältää upotettua sisältöä (esimerkiksi podcasteja sekä eduksi.fi verkkokauppa-alusta). Toisilta sivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen sivustolla.

Nämä sivustot voivat kerätä tietoa sinusta, käyttää evästeitä, upottaa kolmannen osapuolen seurantaevästeitä ja monitoroida vuorovaikutustasi upotetun sisällön kanssa, mukaan lukien vuorovaikutuksen seuranta jos ja kun olet kirjautunut käyttäjänä sivustolle.

Tavanomaisessa tilanteessa, kolmannen osapuolen (esimerkiksi eduksi.fi) toimijat keräävät, käyttävät ja esittävät asiakastietoja ainoastaan niiden tarpeen vaatimissa rajoissa. Tämä mahdollistaa kolmannen osapuolen toimijan tarjoaman palvelun parhaan käytön.

Kun poistut Terveysvastaanotto.fi sivustolta kolmannen osapuolen sivustolle tai sovellukseen, et ole enää sivuston tietosuojalausekkeen tai käyttöehtojen piirissä.

E-kirjat, verkkovalmennukset, maksuttomat oppaat, työkirjat, blogipostaukset sekä uutiskirjeet voivat sisältää linkkejä kolmansien osapuolten verkkosivustoille. Linkit ja verkkosivustot eivät ole yrityksen hallinnassa, eikä se vastaa kolmansien osapuolten verkkosivustojen sisällöstä tai verkkosivustojen sisältämistä linkeistä.

Voit lukea lisää verkkokaupan tietosuojasta eduksi.fi -sivustolla. Terveysvastaanotto.fi ei tallenna asiakkaan maksutietoja tai ostamiseen liittyviä henkilötietoja, vaan niistä vastaa palveuntarjoaja eduksi.fi.

Kuinka annat luvan kerätä tietoa?

Kun annat henkilötietojasi sivustolla esimerkiksi yhteydenottolomakkeella, oletetaan täyttäessäsi tiedot, että hyväksyt henkilötietojen keräämisen. Sivustolla on erillinen ilmoitus evästeiden käytöstä, jonka hyväksyessäsi tai sivuston käyttöä jatkaessasi oletetaan sinun myös hyväksyneen evästeiden käytön tietojen keräämiseen.

Kuinka kauan säilytämme tietoa

Säilytämme asiakastietoja asiakkuussuuhteen päätyttyä laissa määritellyn ajan. Sähköpostilistalta poistuessasi tietosi poistuvat rekisteristä. Rekisteri tarkistetaan säännöllisin väliajoin, jotta käyttäjän tiedot voitaan poistaa, jos niitä ei ole tarpeellista enää säilyttää käyttötarkoitusta varten.

Mikäli jätät kommentin, kommenttia ja sen metatietoa säilytetään toistaiseksi. Tämä tehdään siksi, että on mahdollista tunnistaa ja hyväksyä seuraavat kommentit automaattisesti sen sijaan, että niitä pidetään moderointijonossa.

Miten voit kieltää tietojesi käyttämisen?

Sen jälkeen kun olet antanut sivustolla luvan käyttää tietojasi tai olet suostunut ottamaan vastaan sähköpostiviestejä, voit vapaasti muuttaa mieltäsi. Voit peruuttaa suostumuksesi, jolloin Terveysvastaanotto.fi ei enää ota sinuun yhteyttä, kerää tai käytä tietoja sinusta. Voit peruuttaa suostumuksesi ottamalla yhteyttä meihin info@terveysvastaanotto.fi tai lähettämällä kirjallisen allekirjoitetun pyynnön osoitteeseen:

Terveysvastaanotto.fi

Äestäjäntie 9B

00390 Helsinki

Oikeus omien tietojen poistoon ei koske sellaista henkilötietoa, joka meidän on säilytettävä ylläpidollisista, juridisista tai tietoturvaan liittyvistä syistä.

Kenelle tietoja jaetaan

Rekisteriin kerättyjä tietoja ei luovuteta yrityksen ulkopuolelle markkinointi,- myynti-, mielipide- tai markkinatutkimustarkoituksiin

Viranomaisille tietoja voidaan luovuttaa Suomen lakien mukaisesti niin pyydettäessä.

Vierailijoiden kommentteja saatetaan tarkistaa automatisoidun roskapostiestopalvelun kautta.

Tietojen luovuttaminen ja tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle

Sähköpostilistalla olevien käyttäjien tietoja (nimi ja sähköpostiosoite) siirretään EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolella olevalle Mailchimp sähköpostimarkkinointialustalle.

Henkilötietojen suojaus

Kaikki henkilötiedot on suojattu asiattomalta pääsyltä ja vahingossa tai laittomasti tapahtuvalta tietojen hävittämiseltä, muuttamiselta, luovuttamiselta, siirtämiseltä tai muulta laittomalta käsittelemiseltä. Kaikkea pääsyä henkilötietohin valvotaan. Henkilötietojen käsittelyssä on huomioitu 25.5.2018 alkaen noudatettavan EU- tietosuoja-asetuksen vaatimukset.

MANUAALINEN AINEISTO

Manuaalinen aineisto säilytetään lukitussa tilassa ja hävitetään, kun se on saatettu sähköiseen muotoon tai sitä ei enää tarvita.

SÄHKÖINEN AINEISTO

Rekisteriin sisäänpääsy edellyttää käyttäjätunnuksen ja salasanan syöttämistä. Sähköinen aineisto säilytetään asianmukaisesti suojattuna rekisterinpitäjän tiloissa tietokoneella tai tallenteella tai asianmukaisesti suojattuna ulkopuolisella palvelimella tai palvelussa. Rekisteritiedot on suojattu organisaation ulkopuolisilta teknisillä ratkaisuilla ja sovelluksilla. 

Tarkastus- ja oikaisuoikeus (Henkilötietolaki 26§)

Suomarkkinointirekisterissä olevalla käyttäjällä on henkilötietolain 26§ mukaisesti oikeus tarkistaa, mitä häntä koskevia tietoja rekisteriin on tallennettu. Tarkastuspyyntö tulee lähettää kirjallisesti ja allekirjoitettuna osoitteella

Terveysvastaanotto.fi

Äestäjäntie 9B

00390 Helsinki

Tarkastuspyynnön toteuttamisessa suositellaan käytettävän tietosuojavaltuutetun internet-sivuilta saatavaa lomaketta.

Jos tiedoissa on virheitä, oikaisupyynnöt tulee tehdä kirjallisesti sekä perustella pyynnön yhteydessä, mitkä yksittäiset tiedot vaaditaan korjattavaksi, mikä on pyynnön tekijän mielestä oikea tieto ja miten korjaus pyydetään tekemään.

Yritys ei tarkista käyttäjien antamien tietojen oikeellisuutta eivätkä palvelujen ja sivuston käyttöä koskevat tiedot ole ulkopuolisten käytettävissä.

Alaikäisten turvallisuus

Yrityksen palvelut eivät ole tarkoitettu alaikäisille eikä se tietoisesti kerää alle 18-vuotiaiden tietoja.

Tietomurron tapahtuessa

Yritys ei voi taata täyttä turvallisuutta. Jos yrityksen tietoon tulle tietoturvarikkomus, se ilmoittaa siitä asianosaisille käyttäjille, jotta he voivat tehdä tarvittavat suojaustoimenpiteet. Yritys sitoutuu ilmoittamaan asiakkailleen kaikista heidän tilinsä turvallisuutta koskevista asioista ja tarjoamaan kaikki tarvittavat tiedot, jotta he voisivat täyttää omat lakisääteiset ilmoitusvelvollisuudet.

Rekisterinpitäjä ilmoittaa mahdollisista tietoturvaloukkauksista suoraan viranomaisille tai käyttäjille voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti.

Evästeet

Terveysvastaanotto.fi käyttää evästeitä.

Evästeet ovat pieniä tiedostoja, joita sivusto tai palveluntarjoaja siirtää tietokoneesi tallennustilaan selaimesi avulla, mikäli olet sallinut tämän toiminnon. Evästeet antavat sivustolle tai palveluntarjoajalle mahdollisuuden tunnistaa vierailijan käyttämä selain, sekä kerätä tietyntyyppistä tietoa. Evästeet esim. auttavat sivustoa muistamaan ja käsittelemään kommentit aikaisemmin kommentoineilta käyttäjiltä. 

Evästeet auttavat lisäksi sivuston ylläpitäjää ymmärtämään käyttäjän kiinnostuksenkohteita sivustolla edellisiin tai nykyiseen vierailuusi perustuen. Verkkosivujen käyttäjäkokemus on evästeiden ansiosta parempi. Lisäksi evästeitä käytetään, jotta saadaan parempaa ja tarkempaa tietoa sivustolla tapahtuvasta liikenteestä ja vuorovaikutuksesta. Tämä autta kehittämään sivustoa tulevaisuudessa.

Eduksi.fi:n verkkokauppa-alustan evästeiden käytöstä voi lukea www.eduksi.fi -sivulta.

Analytiikka

Evästeistä saatua tietoa käytetään myös markkinoinnin parempaan kohdentamiseen. Sivustolla voidaan käyttä esimerkiksi Facebook Pixel sekä Google Analytics-palveluita.

Sivulla käytetään seuraavanlaisia evästeitä käyttökokemuksen ja mainonnan kohdentamiseen 

  • toiminnallisten evästeiden, kuten Hubspot –palvelu, avulla pystyt ottamaan meihin yhteyttä ja viestisi tuee perille
  • Markkinoinnin kohdistamisen evästeitä, esimerkiksi Facebook Pixel, käytetään jälkimarkkinointiin
  • Markkinoinnin raportoinnin sekä tilastoinnin evästeitä käytetään kartoittamaan esimerkiksi klikkauksia ja näyttömääriä sivustolla (Facebook Pixel, Google Analytics)

Evästeiden poistaminen

Jos haluat poistaa evästeitä selaimesta tai estää niiden käytön, sinulla on siihen täysi oikeus. Sinun kannattaa tutustua selaimesi asetuksiin, koska toimenpiteet ovat aina selainkohtaisia.

Osa evästeistä on pakollisia, jotta sivusto toimii oikein ja halutulla tavalla.

Muutokset tietosuojalausekkeeseen

Pidätämme oikeuden muokata tätä tietosuojalauseketta koska vain. Näet päivityspäivämäärästä, milloin viimeinen päivitys on tehty.

Kun tähän tietosuojalausekkeeseen tehdään tarkennuksia tai muutoksia, ne astuvat voimaan välittömästi. Jos tietosuojalausekkeeseen tulee merkittäviä muutoksia, ilmoitan muutoksista verkkosivustolla.

Lisätietoja

Rekisteriin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä sähköpostilla info@terveysvastaanotto.fi .

Rekisteriseloste ja tietosuoja päivitetty 4.12.2018